top of page

Aktuellt.

Image by nikko macaspac

Hjärnfonden

''Så förebygger du för hög stressbelastning.''

För 25 år sedan började sjukskrivningarna i samhället öka markant. Det som framför allt ökade var sjukskrivning för psykisk ohälsa, ofta sammankopplad med för hög stressbelastning på jobbet. Idag sjukskrivs ungefär 70 000 personer av just stressrelaterad psykisk ohälsa.

Tema HR

Ny studie om hur du kan skapa psykologisk trygghet långsiktigt

Psykologisk trygghet är uttrycket på mångas läppar just nu. Många av oss strävar efter att skapa psykologiskt trygga team och arbetsmiljöer för att främja innovation, lärande och prestation. En ny studie visar nu på hur du som ledare kan skapa psykologisk trygghet på ett långsiktigt sätt.

Image by Stefano Pollio
Image by Yoal Desurmont

Vad händer i kroppen när vi stressar?

Stressreaktionen är en naturlig och livsviktig kroppslig reaktion. Den är gjord för att aktiveras under en kort stund. Därefter behöver kroppen vila och återhämta sig för att andra viktiga kroppsliga funktioner ska få utrymme.

Orosskolan

Alla känner vi oss oroliga ibland, oavsett ålder. Det är en naturlig reaktion som kan hjälpa oss att förbereda oss på en framtida situation eller utmaning. Att ständigt känna oro kan vara slitsamt och göra dig nedstämd och trött.

Image by Ehimetalor Akhere Unuabona

Dr Julie Smith ON: Unblocking Negative Emotions

Guided 12 Minute Mindfulness Meditation By Doctor Julie Smith

bottom of page